Bitcoin ATH: Detinatorii pe termen lung incep sa vanda

Timp de citire: 10 minute

Bine ai revenit la un nou articol al analizei iBlock.

Astăzi vom discuta despre ce fac diferite grupuri de participanţi în momentul de faţă şi ce înseamnă acţiunile lor.


ATENȚIE!

Nu face trading pe baza acestor informații. Toate informațiile sunt procurate din mai multe surse, trecute prin filtrul nostru și publicate. Informațiile prezentate sunt pe baza datelor la nivel fundamental de pe blockchain. Prețul plătește, nu blockchainul. Așa că nu face trading bazându-te pe ce scriem noi aici. Ce e bullish on-chain nu înseamnă ca aşa va fi și la nivel de preţ.


Termen scurt: Deținătorii pe termen lung vând! E timpul să vindem?

Termen mediu: Bitcoin este adăugat în exchange-uri?!

Termen lung: Viziunea pe termen lung nu s-a schimbat, rămâne valabil ultimul articol.


Dacă îţi place newsletterul, răspândeşte informaţiile persoanelor cărora le pot fi de ajutor!

Share iBlock.ro’s Newsletter


Termenul scurt

Investitorii cumpără mişcarea

Legendă grafic:

Speculative Hands - Participanţi care au o istorie de a ţine monedele bitcoin puţin timp în portofel (vând repede)

Strong Hands - Participanţi care au o istorie de a ţine monedele bitcoin mult timp în portofel (vând lent) 

Mâinile puternice alcătuiesc o parte semnificativă a cumpărătorilor în această creştere. 

Când investitorii cu mâini puternice cumpără bitcoin, acel bitcoin va fi scos din circulaţie, fenomen care face preţul să crească deoarece cei care doresc să cumpere bitcoin vor avea o ofertă mai mică de bitcoin disponibilă, adică şoc de aprovizionare.

Balenele se avântă în necunoscut

Balenele, cei care deţin cel puţin 1000 bitcoin, s-au aventurat asemenea mâinilor puternice în a cumpăra mişcarea către terenul ,,necunoscut”.

Spunem ,,necunoscut” deoarece peste preţul de 64.8k, nu există o istorie a acţiunii preţului. Terenul este necunoscut, dar un lucru este cert: la 65k toţi investitorii bitcoin vor intra în profit.

Deţinătorii vechi sunt cei care vând mâinilor puternice şi balenelor

Deţinătorii pe termen lung în orice creştere masivă au tendinţa de a vinde. Începem şi noi să vedem acest comportament tipic în prezent. 

Vânzarea de bitcoin face preţul să scadă, dar în cazul deţinătorilor pe termen lung, paradoxal, poate fi adevărat opusul:

Vânzarea deţinătorilor pe termen lung istoric a marcat începutul creşterilor. 

Chiar dacă ei vând, balenele, mâinile puternice şi chiar speculatorii, cumpără. Iar puterea de cumpărare a acestor grupuri a fost istoric mai puternică decât puterea de vânzare a deţinătorilor pe termen lung.


Termenul mediu

Monedele bitcoin sunt adăugate în exchange-uri

După o perioadă relativ lungă de retragere a monedelor bitcoin din exchange-uri, începem să vedem pentru prima oară în aproape 4 luni, neutralitate a numărului de monede retrase şi adăugate în exchange-uri.

Monedele retrase sunt importante în analiza preţului deoarece nu pot fi vândute.

Cele adăugate pe exchange-uri pot fi vândute şi reprezintă o slăbiciune a preţului, vrem numărul de monede retrase să fie cât mai mare.

Partea plină a paharului este că tiparul prezent este asemănător cu cel din toamnă târziu 2020.

Piaţa de opţiuni financiare are activitate asimetrică

Opţiune financiară = Contract care permite cumpărătorului să cumpere sau să vândă un activ financiar la un anumit preţ până la o dată specificată. Sunt instrumente derivate complexe care nu trebuie folosite de începători.

Open Interest reflectă valoarea totală în dolari a poziţiilor deschise pe piaţa (de opţiuni) de către traderi. 

Pe grafic, reprezentate cu mov sunt sumele alocate opţiunilor de tip ,,put”. Aceste opţiuni sunt contracte care permit cumpărătorului să vândă un activ (bitcoin) la un anumit preţ până la o anumită dată. Când cumperi o opţiune de tip ,,put”, faci un pariu că preţul va scădea.

Reprezentat cu albastru pe grafic sunt sumele alocate opţiunilor de tip ,,call”. Ele permit cumpărătorului să cumpere un activ (bitcoin) la un anumit preţ până la o anumită dată. Când cumperi o opţiune de tip ,,call”, faci un pariu că preţul va crește.

Opţiunile pot fi de 2 feluri:

ITM = In the money, dacă o opţiune de tip call are preţul de 60k şi preţul curent este de 65k, iar cantitatea specificată este de 1 bitcoin, aceea opţiune are o valoare intrisecă de 5k deoarece poate fi exercitată imediat pentru un profit de 5k. Valabil şi invers pentru cele de tip put: 60k preţul contractului, 55k - preţul pieţei.

OTM = Out of the money, dacă o opţiune nu este ITM, adică nu are valoare intrinsecă, atunci preţul îi este determinat de factori ce contribuie la şansa de a intra ITM, cum ar fi: volatilitatea activului sau timpul rămas în opţiune

(Volatilitate mai mare înseamnă că activul are mişcări mai bruşte şi că este o şansă mai mare ca opţiunea să intre ITM.)

(Mai mult timp permite volatilităţii să mişte mai mult preţul, ceea ce creşte şansa opţiunii de a intra ITM.)

Piaţa de opţiuni financiare pentru bitcoin care expiră pe data de 31 decembrie 2021 are open interest (interes deschis) mult mai ridicat pe partea cu creşteri (cu opţiuni de tip call).

Piaţa de opţiuni anticipează ca bitcoin să treacă de nivelul de 65k. 

Şocul de aprovizionare indică  ,,supracumpărat”

Şocul de aprovizionare a intrat într-o zonă unde indică că piaţa este supracumpărată.

Istoric piaţa chiar şi în această zonă a continuat să se ridice pe termen scurt, dar pe termen mediu ne putem aştepta şi la o corecţie.


Concluzii:

Termen scurt: O mişcare bullish pe termen scurt este posibilă chiar dacă deţinătorii pe termen lung încep să vândă.

Termen mediu: Creşterea îşi aşterne seminţele pentru o corecţie, care va veni la un anumit moment, dar asta nu ar trebui să te sperie.

Indiferent de direcţia pieţei, este aproape cert că vom fi martori la un moment important în istoria bitcoin în lunile ce urmează.


Beneficiază de 10% reducere la cărțile de pe iBlock.ro (cod:iblock)

Precomandă cartea fizică “Să inventăm Bitcoin”, descarcă versiunea audio sau .PDF instant. Click pe imaginea de mai jos sau pe link-ul:

https://iblock.ro/

Ţi-ai dori şi tu să ştii de ce Elon Musk a investit miliarde în bitcoin? Sau de ce Michael Saylor împrumută toţi banii pe care îi poate împrumuta pentru a cumpăra bitcoin?

“Standardul Bitcoin” de Saifedean Ammous: Cartea care a convins companii precum TESLA și MicroStrategy că Bitcoin reprezintă asigurarea unui viitor mai bun

StandardulBitcoin.ro