Ce este un ETF?

Timp de citire: 10 minute

Bine ai revenit la un nou articol al analizei iBlock.


Săptămâna trecută

În ultimul articol, concluzia pe termen scurt a fost următoarea:

Termen scurt: Piaţa indică începutul unei creşteri mari, volumul nu mai reprezintă un posibil punct slab.

În articolul de astăzi vom continua prezentarea celor mai importanţi indicatori pentru a putea lua cele mai bune decizii. 


ATENȚIE!

Nu face trading pe baza acestor informații. Toate informațiile sunt procurate din mai multe surse, trecute prin filtrul nostru și publicate. Informațiile prezentate sunt pe baza datelor la nivel fundamental de pe blockchain. Prețul plătește, nu blockchainul. Așa că nu face trading bazându-te pe ce scriem noi aici. Ce e bullish on-chain nu înseamnă ca aşa va fi și la nivel de preţ.

Termen scurt: Bitcoin ETF? Ce se va întâmpla cu preţul?

Termen mediu: Care este situaţia cu deţinătorii pe termen lung?

Termen lung: Unde ne aflăm în ciclul curent?

Citeşte în continuare pentru a afla răspunsurile


Dacă îţi place newsletterul, răspândeşte informaţiile persoanelor cărora le pot fi de ajutor!

Share iBlock.ro’s Newsletter


Termenul scurt

Numărul de entităţi a crescut considerabil

Numărul de entităţi a crescut cu 19% în octombrie până acum. Ce înseamnă acest lucru?

Compania Glassnode determină o entitate ca ,,cineva care acţionează în reţeaua Bitcoin”. Se foloseşte termenul de ,,Entitate” deoarece un singur exchange poate avea mai multe adrese, dar este o singură entitate, până şi un utilizator poate avea mai multe adrese, în acelaşi timp fiind o singură entitate. Nu este luat în calcul cazul în care mai mulţi utilizatori folosesc o singură adresă.

Glassnode determină numărul de entităţi prin algoritme complexe care compară activitatea adreselor.

Un număr ridicat de entităţi în trecut a semnalat în mai multe cazuri, o creştere.

Acest fenomen are o explicaţie foarte simplă: număr mare de entităţi = bitcoin e la modă.

Creşterile mari sunt generate de noi valuri de investitori, piaţa creşte prin extaz şi scade prin frică. 

Atunci când piaţa creşte, investitorii, care au făcut un profit decent, răspândesc vorba despre bitcoin. Vorbesc la un grătar despre bitcoin, spun colegilor de la muncă,  promovează pe social media, etc.. În multe cazuri, nici măcar nu recomandă, îşi cumpără o nouă maşina sau o nouă casă şi persoanele din jurul lor îi întreabă de unde au avut bani.

Persoanele doresc să se îmbogăţească la fel de repede ca cel de la care au auzit şi cumpără. Când acest fenomen se întâmplă într-un număr foarte mare, efectele se văd pe grafic: preţ în creștere.

Un de Bitcoin Exchange Traded Fund a fost aprobat

Exchange Traded Fund = un fond de investiţii ce deţine mărfuri sau acţiuni direct proporţional cu banii investiţi în el, care este cumpărat şi vândut pe aceeaşi piaţa şi cu aceeaşi uşurinţă ca şi o acţiune.

Multe companii şi instituţii ar dori să investească în bitcoin, dar nu au cum să investească deoarece structurile legale ale companiei nu includ termenul de criptomonedă. 

Chinul legislativ se încheie pentru multe persoane, care vor putea cumpăra bitcoin printr-un ETF (Exchange Traded Fund), la fel cum ar cumpăra o acţiune.

Primul ETF (ProShares Bitcoin Strategy) este bazat pe preţul pieţei de Bitcoin Futures şi data de lansare este de 18 octombrie, dar este posibil să nu poată fi tranzacţionat imediat.

Sunt sanse sa fie aprobate şi lansate mai multe ETF-uri Bitcoin de către mai multe companii.

Implicările unui Bitcoin ETF sunt: 

Americanii vor putea investii în bitcoin direct în Roth IRA-uri (structură prin care investeşti pentru pensionare).

Multe companii vor putea cumpăra direct ETF-ul, fără să mai aibă probleme cu stocarea, cumpărarea, encriptarea, asigurarea, etc a rezervelor de bitcoin.

Un ETF rezolvă multe probleme, iar aprobarea unui bitcoin ETF este un moment istoric pentru bitcoin.

Imbalansul a fost corectat.

Investitorii pe termen lung au cumpărat puternic în luna septembrie. Totuşi, preţul s-a dus în jos. Acest imbalans cumpărare/preţ a fost ,,corectat” prin ultima creştere.

De ţinut minte este faptul că imbalansurile de cumpărare/preţ (investitorii cumpără, preţul scade) nu se manifestă instant. Trebuie sa treacă timp pentru ca diverşi indicatori să intre în efect.


Termenul mediu

Deţinătorii pe termen lung continuă acumularea

Deţinătorii pe termen lung sunt entuziasmaţi, acumularea lor de bitcoin continuă.

Comportamentul de care dau dovadă este neobişnuit, încep să vândă atunci când creşterile încep să apară. Dar vedem fix contrariul în momentul de faţă.

Este foarte posibilă o schimbare de mentalitate a deţinătorilor pe termen lung. Ce vedem acum este posibil să fie doar începutul unei noi clase de deţinători “termen super-lung”. Cei pe termen super-lung fiind cei care nu mai au intenţia de a vinde vreodată bitcoin, ci vor acumula cât mai mult posibil pentru a stoca averea în cel mai eficient mod posibil.

În această clasă de deţinători este posibil pe viitor să intre nu doar companii în domeniul financiar, dar şi guverne. Oh stai! El salvador deja face asta.

Balenele sunt într-o zonă neutră

Balenele (participanţi cu foarte mult bitcoin) sunt în prezent într-o zonă neutră, acest indicator nu este înclinat într-o parte în special. 

Dar considerând că data trecută când am fost aproape de zona de preţ unde suntem acum, indicatorul a semnalat scăderi, putem deduce de această dată că modul de gândire al balenelor este schimbat. Valoarea bitcoin este percepută ca fiind mai ridicată acum.


Termen Lung

Şocul de aprovizionare intră într-o zonă promiţătoare

Şocul de aprovizionare al deţinătorilor pe termen lung a atins un nivel mai înalt decât orice alt punct în istorie. Nivelul de şoc este mai ridicat decât momente din bear marketuri serioase.

În trecut se poate observa că de fiecare dată când şocul de aprovizionare al deţinătorilor pe termen lung a atins aceast nivel, în viitorul depărtat (nicidecum imediat), au urmat creşteri.

Acest indicator este folositor pentru cei care gândesc pe termen lung. Trimestrul 1 din 2022 este un reper bun pentru măsurarea efectelor acestui grafic.

Tranzactiile necheltuite pot fi în profit mult timp intr-un bullrun

În momentul de faţă, 95% din UTXO-uri sunt profitabile.

Termenul UTXO se referă la cantitatea de monedă digitală cu care cineva a rămas după executarea unei tranzacții cu criptomonede. Mai exact Unspent Transactions Output / tranzacțiile necheltuite. Adică bitcoinul disponibil în wallet.  

Într-o piaţă care creşte, procentul de tranzacţii necheltuite (UTXO-uri) profitabile este în jur de 95-100%, intrarea procentului în zona de 95-100% este un potenţial semnal că urmează să spargem maximul de preţ 65k şi să stăm câteva luni bune foarte aproape de 100% profitabilitate. Totuşi, acest semnal nu poate prezice viitorul, orice se poate întâmpla.

Transferurile sunt peste 3% din capitalizarea realizată.

Pentru a explica acest grafic, trebuie să definim doi termeni:

Volumul de transfer - Cantitatea în dolari transferată on-chain în reţeaua Bitcoin.

Capitalizarea realizată - Suma totală a valorilor tranzacțiilor necheltuite (UTXO) de când au fost mutate ultima oară. (Suma totală în dolari a întregii oferte de bitcoin calculată în baza ultimului transfer efectuat, profiturile sau pierderile realizate din piaţă.) (În momentul de faţă este aproximativ 410 mld. conform messari.io.)

Termenul UTXO se referă la cantitatea de monedă digitală cu care cineva a rămas după executarea unei tranzacții cu criptomonede.

Graficul este împărţit în 2 perioade: roşu şi verde.

Perioada roşie este cea în care volumul de transfer este mai mic de 3% din capitalizarea realizată. Sub 3% reprezintă o perioadă în care piaţa nu mută sume semnificative în raport cu preţul şi se poate interpreta ca lipsă de interes. Peste 3% din capitalizare fiind mutată reprezintă interes în piaţă.

Noi tocmai am revenit în zona de peste 3% volum de transfer, lucru care ne indică un potenţial destul de mare, dacă observăm trecutul.


Concluzii:

Termen scurt: ETF-ul este posibil să permită unei sume de capital considerabile să pătrundă în piaţă.

Termen mediu: Lipsa mutării a rezervelor de bitcoin ne arată o schimbare a mentalităţii şi un dezinteres profund în a vinde.

Termen lung: Ciclul în care ne aflăm ne arată un potenţial foarte bun de creşteri pentru câteva luni de acum încolo.


Beneficiază de 10% reducere la cărțile de pe iBlock.ro (cod:iblock)

Precomandă cartea fizică “Să inventăm Bitcoin”, descarcă versiunea audio sau .PDF instant. Click pe imaginea de mai jos sau pe link-ul: https://iblock.ro/ pentru mai multe detalii.

Ţi-ai dori şi tu să ştii de ce Elon Musk a investat miliarde în bitcoin? Sau de ce Michael Saylor împrumută toţi banii pe care îi poate împrumuta pentru a cumpăra bitcoin?

“Standardul Bitcoin” de Saifedean Ammous: Cartea care a convins companii precum TESLA și MicroStrategy că Bitcoin reprezintă asigurarea unui viitor mai bun

www.iblock.ro